boot problems...proc?

Davin Carlson davin at bethlehembooks.com
Tue Dec 5 08:23:00 PST 2000


I'm having a similar problem. My lfs partition is /dev/hda7 and swap is
/dev/hda5. My boot message looks like:

VFS: Mounted root (ext2 filesystem) readonly
Freeing unused kernel memory: 56k freed
INIT: version 2.78 booting
INIT: /etc/inittab[9]: missing process field
INIT: /etc/inittab[10]: missing process field
Activating swap...Adding swap: 104380k swap-space (priority -1)
                            [ OK ]
Checking file systems...
ext2fs_check_if_mount: No such file or directory while determining
whether 
/dev/hda7 is mounted.
/dev/hda7: clean, 17668/288576 files, 82979/576324 blocks
                            [ OK ]
setting clock...
INIT: Entering runlevel: 3
Starting system log daemon...can't create lock file /etc/mtab~21:
Read-only file system (use -n flag to override)
pidof: mount returned not-zero exit status
pidof: /proc not mounted, failed to mount
                            [ FAILED ]
Starting kernel log daemon...can't create lock file /etc/mtab~26:
Read-only file system (use -n flag to override)
pidof: mount returned not-zero exit status
pidof: /proc not mounted, failed to mount.
                            [ OK ]
(none) login:

My /etc/fstab is:

/dev/hda7	/	ext2	defaults	1 1
/dev/hda5	none	swap	sw		0 0
/proc		/proc	proc	defaults	0 0

Any ideas?

Thanks,

Davin

-- 
Unsubscribe: send email to lfs-discuss-request at linuxfromscratch.org
and put unsubscribe in the subject header of the message




More information about the lfs-dev mailing list