error on "make install" util-linux

Gerard Beekmans gerard at linuxfromscratch.org
Fri Nov 3 07:20:39 PST 2000


On November  2, 2000 03:07 pm, you wrote:
> Tried editing the /etc/group file - replacing the x with ! > no go
> logout and back in to possibly reset environment variables (most likely a
> pointless exercise leftover from too much time with Windoze) > no go
> Went through page to install shadow passwords again. Watched screen closely
> during this but didn't see any error messages or other indications of
> things gone amiss.
>
> bash# whoami
> root
> bash# groups
> root bin sys kmem tyy daemon 10

it read tyy there not tty. is that a typo when you typed in the output from 
the 'groups' command or is tyy the real output>

> I was a little confused about exactly how to edit the MCONFIG file for the
> util-linux install. Partly because what I see in the file I have does not
> look exactly like the example in the book. This is what I have and did:
>
> # Different optimizations for different cpus.
> ifeq "$(ARCH)" "intel"
>    ifeq "$(CPU)" "i386"
>      OPT=         -pipe -O2 -i686 -fomit-frame-pointer
>    else
>      OPT=          -pipe -O2 -m486 -fomit-frame-pointer
>    endif
> else
>    ifeq "$(ARCH)" "arm"
> ......
>
> The "i686" is what I changed from the "-m486" that was there. I don't know
> why that would have any effect on the validity of the "tty" group . . .

I'm not sure if -i686 is proper there. change it to -march=i686 to be sure 
it's legal. 


-- 
Gerard Beekmans
www.linuxfromscratch.org

-*- If Linux doesn't have the solution, you have the wrong problem -*-

-- 
Unsubscribe: send email to lfs-discuss-request at linuxfromscratch.org
and put unsubscribe in the subject header of the message




More information about the lfs-dev mailing list