Module-Init-Tools-3.0 Compilation Error during LFS 6.0 Build

David Clark david.clark at email.com
Thu Apr 28 19:08:45 PDT 2005


----- Original Message ----- 
From: "Jeremy Utley" 
To: "LFS Support List" 
Subject: Re: Module-Init-Tools-3.0 Compilation Error during LFS 6.0 Build 
Date: Sat, 23 Apr 2005 14:28:40 -0700 

> 
> David Clark wrote: 
> 
> > Very early on during the Compilation of Module-Init-Tools-3.0, I 
> > get the following error, which I can only paraphrase as I am 
> > stuck with Windows until I get LFS built: 
> > 
> > /usr/bin/ld: cannot find -lz 
> > lsmod exited with Error code 1 
> > 
> > Can anyone help with this? 
> > 
> > The only thing I could find on Google was in Arabic... any help 
> > would be appreciated. 
> > 
> > I'm building LFS ver 6.0. The only deviations I've taken from the book are: 
> > 
> > 1. I'm using the Package User -based Package Management System 
> > from the "more_control_and_pkg_man" hint. 
> > 2. I installed the extra languages (except ADA) during the GCC 
> > Intallation as per the BLFS crossreference. 
> > 
> > 
> It appears zlib is not properly installed on your system - this 
> should have been done quite early in the Chapter 6 build. 
> 
> -J- 
> -- http://linuxfromscratch.org/mailman/listinfo/lfs-support 
> FAQ: http://www.linuxfromscratch.org/lfs/faq.html 
> Unsubscribe: See the above information page 

J,

Sorry for replying so late after your answer to my question, but thank you.

After reinstalling Zlib, I noted some permissions errors that I hadn't caught the first time around.  After fixing them in the Zlib installation, Module-Init-Tools compiled successfully.

Thanks again!

D
-- 
___________________________________________________________
Sign-up for Ads Free at Mail.com
http://promo.mail.com/adsfreejump.htm




More information about the lfs-support mailing list